کسبوکارها دائماً برای ارائه یک جریان یکپارچه و روان از محصولات از مرحله تأمین و تولید تا تحویل به مصرف کننده به چالش کشیده میشوند. برای مقابله با این چالش، شرکت ها از برنامهریزی تقاضا و عرضه استفاده می کنند، دو زنجیره کاری که شامل مطالعه پیچیده ای از زنجیره تامین و رفتار مصرف کننده است تا اطمینان حاصل شود که عرضه کافی از محصولات برای پاسخگویی به تقاضای مصرف کننده در دسترس است، با کمترین هزینه به دست می آیند، و از انباشته شدن یا کمبود محصولات جلوگیری شود.
برنامه ریزی تقاضا: پیش بینی فروش آینده
برنامه ریزی تقاضا در هسته خود بر پیش بینی دقیق تقاضای مشتریان بر اساس فروشهای گذشته، فروش مورد انتظار در آینده و بررسی زنجیره تامین برای اطمینان از موجود بودن محصولات کافی در انبار برای فروش در زمان مناسب تمرکز دارد. برنامه ریزی تقاضا مستلزم آن است که سازمان اطلاعات دقیقی در مورد رفتار خرید مشتریان داشته باشد، الگوهای خرید تاریخی را شناسایی کند، با واحد فروش همکاری کند تا تقاضای بالقوه را اصلاح کند، و همینطور رویدادهای جهانی، آب و هوا، و مسائل سیاسی/اجتماعی را که ممکن است بر عرضه قطعات و محصولات نهایی، حمل و نقل و لجستیک و تقاضای مشتری تاثیرگذار باشد، دنبال کند.
به عنوان مثال، در نظر بگیرید که چگونه وقایع اخیر مانند جنگها، ناآرامیهای اجتماعی، همهگیری کووید-19، افزایش تقاضا برای راهحلهای انرژی تجدیدپذیر، رویدادهای شدید آب و هوایی و بلایای طبیعی، و علاقه فزاینده به محصولاتی که انتشار گازهای گلخانهای را کاهش میدهند، زنجیرههای تأمین و خواسته های مصرف کنندگان در سراسر جهان را تغییر داده است. این عناصر در تعیین میزان در دسترس بودن زنجیره تامین و محاسبات تقاضای مورد انتظار حیاتی هستند.
پیش بینی تقاضا می تواند محدود یا بدون محدودیت باشد. پیشبینیهای تقاضای محدود، محدودیتهای شرکت، مانند ظرفیت تولید و در دسترس بودن سرمایه را در نظر میگیرند که باعث میشود شرکت تا حد امکان کارآمد عمل کند تا تقاضای مورد انتظار را برآورده کند. پیشبینیهای تقاضای نامحدود یک پیشبینی تقاضای ایدهآل را با فرض اینکه اصلاً محدودیتی وجود ندارد، فراهم میکنند. هر دو برای مقایسه حداکثر فرصتهای فروش بالقوه در برابر قابلیتهای واقعی و موجود تولید مفید هستند.
با مطالعه همه چیز از نقطه مبدا تا نقطه مصرف، از جمله حمل و نقل، انبارداری، جابجایی مواد، روندهای فصلی و موارد دیگر، برنامه ریزی تقاضا به کسب و کارها امکان میدهد فروش آینده را تخمین بزنند، بنابراین مدیریت موجودی و دقت جایگزینی و تکمیل به موقع انبار را بهبود می بخشد.
برنامه ریزی عرضه: پاسخگویی موثر به تقاضای مورد انتظار
از طرف دیگر، برنامه ریزی عرضه یا تأمین تلاش می کند تا پیش بینی های ایجاد شده توسط برنامه ریزی تقاضا را برآورده کند. برنامه ریزی تأمین برای تعیین مقدار کالای مورد نیاز جهت تولید به برنامه ریزی تقاضا وابسته است. این برنامه با در نظر گرفتن عواملی مانند دسترسی به مؤلفهها و مواد اولیه لازم، حداقل مقادیر سفارش، زمان تولید و ظرفیت تولید موجود در فرآیند تولید تعیین می کند که آیا شرکت منابع ضروری را برای برآورده کردن تقاضای پیشبینی شده دارد یا خیر. پس از تکمیل، برنامهریزی تامین برای ایجاد برنامه زمانبندی اصلی تولید استفاده میشود.
برنامه ریزی تامین جهت تعیین زمان تحویل مناسب ضروری است تا اطمینان حاصل شود که تعداد کالاهای تمامشده در زمان مناسب تولید شده و ضمن حداقل هزینه، در مقادیر حداقلی سفارشگذاری نیز عمل میکند. علاوه بر ایجاد یک برنامه تولید واقعگرایانه، برنامهریزی تأمین برای اطمینان از اینکه شرکت منابع سرمایهای حیاتی را برای تولید موجودی اضافی به کار نمیگیرد، حیاتی است.
ترکیبی از برنامه ریزی تقاضا و عرضه
در نتیجه، تجزیه و تحلیل داده های تاریخی، پیش بینی تقاضا، برنامه ریزی مشارکتی و تعاملی و همچنین بررسی و تنظیم مستمر، عناصر کلیدی در استفاده از برنامهریزی تقاضا و عرضه هستند. هر دو با هم برای کمک به سازمانها در ایجاد پیشبینیهای لازم، ایجاد سطوح بهینه موجودی، و توسعه و تدوین برنامههای تدارکات و تولید استفاده میشوند. هر دو عنصر مستقل اما ضروری هستند تا اطمینان حاصل شود که یک کسب و کار می تواند اهداف خود را برآورده کند و در عین حال هزینه ها را به حداقل برساند.
در راهکار Dynamics 365 Business Central، نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) قدرتمند مایکروسافت، مجموعه کاملی از امکانات لازم برای برنامه ریزی تقاضا به صورت هماهنگ با برنامهریزی تأمین و عرضه و برنامه ریزی تولید در ماژولهای یکپارچه و متصل تعبیه شده است تا به این چالش در سازمان شما به شکل مطلوبی پاسخ دهد. برای یادگیری نحوه استفاده موثر از برنامه ریزی تقاضا و تأمین در بیزینس سنترال، با سامیکس ارتباط بر قرار نمایید.