ترجمه مقاله Deloitte با عنوان: Industry 4.0 and the digital twin
هیچ راه برگشتی وجود ندارد. فرآیندهای تولید به طور فزاینده ای در حال دیجیتالی شدن هستند. همزمان با پیشرفت و ظهور این روند، بسیاری از شرکت ها اغلب برای تعیین اینکه چه کاری باید انجام دهند تا ارزش واقعی را از نظر عملیاتی و استراتژیک ارائه دهند، تلاش می کنند.
در واقع، راه حل های دیجیتال ممکن است ارزش قابل توجهی را برای یک سازمان نوید دهند که هرگز قبل از ظهور فناوری های متصل و هوشمند محقق نمی شد. یکی از جذابیتهای خاص که اخیراً مرسوم شده است، مفهوم یک دوقلوی دیجیتالی است: این به این معنی است که یک تصویر دیجیتالی تقریباً واقعی از یک شی یا فرآیند فیزیکی که به بهینهسازی عملکرد تجاری کمک میکند.
تا چندی پیش، دوقلوی دیجیتال و حجم عظیمی از دادههایی که پردازش میکند، اغلب به دلیل محدودیت در قابلیتهای فناوری دیجیتال و همچنین هزینههای محاسباتی، ذخیرهسازی و پهنای باند غیرقابل دسترس، برای شرکتها، گریزان باقی میماند. با این حال، چنین موانعی در سال های اخیر به طور چشمگیری کاهش یافته است. کاهش قابل توجه هزینه ها و بهبود قدرت و قابلیت های جدید، منجر به تغییرات تصاعدی و قابل توجهی شده است که می تواند مدیران را قادر سازد فناوری اطلاعات و فناوری عملیات را برای ایجاد و استفاده از یک دوقلوی دیجیتال ترکیب کنند.
اما چرا دوقلوی دیجیتال اینقدر مهم است و چرا سازمان ها باید آن را در نظر بگیرند؟ دوقلو دیجیتال می تواند به شرکت ها اجازه دهد تا از طراحی و توسعه تا پایان چرخه عمر محصول، ردپای دیجیتالی کاملی از محصولات خود داشته باشند. این به نوبه خود، ممکن است آنها را قادر سازد نه تنها محصول را همانطور که طراحی شده است، بلکه سیستم سازنده محصول و نحوه استفاده از محصول را نیز درک کنند. با ایجاد دوقلو دیجیتال، شرکتها ممکن است ارزش قابل توجهی را در زمینههای سرعت بازار با یک محصول جدید، عملیات بهبودیافته، کاهش نقصها و مدلهای کسبوکار جدید در حال ظهور برای افزایش درآمد کسب کنند. دوقلوی دیجیتال ممکن است به شرکتها این امکان را بدهد که با شناسایی زودتر مسائل فیزیکی، سریعتر آنها را حل کنند، نتایج را با دقت بسیار بالاتری پیشبینی کنند، محصولات بهتری طراحی و بسازند، و در نهایت به مشتریان خود خدمات بهتری ارائه دهند. با این نوع طراحی معماری هوشمند، شرکت ها ممکن است ارزش و منافع را به طور دائمی و سریعتر از همیشه درک کنند.
در این میان ERP به عنوان بستر و فونداسیون مدیریت داده ها و اطلاعات سازمان نقش بسیار کلیدی در تحقق رویای دوقلوی دیجیتالی سازمان دارد و در صورتیکه ERP امکان یکپارچه سازی با سنسورها و ورودی گرفتن از طریق ثبت داده های اتوماتیک علاوه بر کاربران را داشته باشد و مجهز به امکانات تحلیلی و توسعه پذیر باشد میتواند به زیرساخت مطمئنی برای اپلیکیشن دوقلوی دیجیتالی تبدیل شود.
معماری مفهومی دوقلوی دیجیتال بر گرفته از مقاله ” انقلاب صنعتی چهارم و دوقلوی دیجیتال ”
باسلام
احتراماً مهندس صنایع هستم با بیش از ۳۶ سال سابقه مفید در مدیریت پروژه ها و مدیریت برنامه ریزی و مدیریت سیستمها ، و طراح سیستمهای مدیریت مکانیزه اطلاعات هستم و موجب خوشحالی خواهد بود اگر زمینه همکاری با مجموعه شما حاصل گردد .
با احترام