پرش لینک ها

Windows Azure : پلتفرم پردازش ابری مایکروسافت

​ظهور و پیدایش پردازش ابری بسیاری از فرضیات و قوانین قدیمی موجود درباره فناوری اطلاعات سازمانی را دستخوش تغییر و تحول کرده است. اپلیکیشن ها و حجم کاری تنها منحصر به چهاردیواری مرکز داده سازمان نیست؛ چراکه راهبران و توسعه دهندگان برای دسترسی به راهکاری منعطف و چابک و به منظور فراهم آوردن ارزش متقابل برای کسب و کار، به دنبال فراهم آوردندگان راهکارها و خدمات مبتنی بر Public Cloud اند. پردازش ابری مجموعه ای از تکنولوژی های و قابلیت های زیرساختی است که بر مبنای یک مدل مصرف مطلوبیت محور، ارائه می شود.

Azure بستر پردازش ابری مایکروسافت است؛ ویندوز آژر بستر Cloud منعطفی است که به کاربران این امکان را می دهد تا به سهولت و راحتی اپلیکیشن ها را در گستره شبکه سراسری از دیتاسنترهای مدیریت شده از جانب مایکروسافت، ایجاد، مستقر و مدیریت نمایند. به عبارتی ویندوز آژر بر روی تعداد زیادی از تجهیزات کامپیوتری موجود در مراکز داده مایکروسافت که از طریق اینترنت در دسترسند، اجرا می شود. در کنار ایجاد اپلیکیشن های مبتنی بر زبان ها، ابزارها و یا چهارچوب های گوناگون، این بستر امکان یکپارچه سازی اپلیکیشن های مبتنی بر Public Cloud با محیط IT فعلی سازمان را مهیا می کند.

مطابق با تعریفی دیگر، Azure بستری است که کاملا بصورت هاست شده، برای اجرای خدمات و اپلیکیشن ها، مدیریت می شود. بستر ویندوز آژر بستری برای ارائه خدمات پردازش ابری است که در مرکز داده مایکروست هاست می شود. این بستر یک سیستم عامل و مجموعه ای از خدمات توسعه دهنده را که می تواند به صورت جداگانه و یا با یکدیگر به کارگرفته شوند، مهیا می کند. بستر منعطف آژر می تواند برای ایجاد اپلیکیشن های جدید قابل اجرا از طریق Cloud و یا ارتقاء و بهبود اپلیکیشن های موجود با قابلیتهای مبتنی بر Cloud به کارگرفته شود. معماری باز این بستر به توسعه دهندگان این امکان ایجاد وب اپلیکیشن ها، اپلیکیشن های اجراشونده بر روی تجهیزات متصل، کامپیوترهای شخصی، سرورها و یا راهکارهای تلفیقی را می دهد. بستر ویندوز آژر مایکروسافت محیطی منعطف و در عین حال آشنا برای پشتیبانی از نیازمندی ها و خدمات موردنیاز تیم های توسعه، مشتریان و کاربران فراهم می کند.
بستر آژر خدمات کامپیوتری، خدمات ذخیره سازی، و کالبد یا فابریک را شامل می شود. خدمات کامپیوتری به اپلیکیشن این امکان را میدهند تا در Cloud اجرا شوند؛ خدمات ذخیره سازی، مخزنی برای انواع محتویات فراهم کرده؛ و نهایتا فابریک چهارچوبی برای مدیریت و نظارت بر اپلیکیشن های در حال اجرا در Cloud مهیا می کند. هسته آژر به کمک مجموعه ای از اجزای سخت افزاری و نرم افزاری که از نظر جرافیای در سطح کره زمین پراکنده اند، هدایت می شود ؛ همانطور که از شکل پیداست پلتفرم آژر در رأس این هرم قرار گرفته است.
آژر از موارد زیر پشتیبانی می کند:

ویژگی های کلیدی بستر ویندوز آژر: دیدگاه بنگاه های تجاری

ظهور و گسترش “پردازش ابری” و پلتفرم هایی از قبیل آژر می تواند نویدبخش تولد نسل جدیدی از اپلیکیشن های سازمانی و تجاری باشد که می تواند زمینه تطابق و نزدیکی دو نیروی متضاد موجود در سازمان های یعنی IT و تجارت، را فراهم آورد.

برخی از مزایایی که به کارگیری آژر بطور همزمان برای بخش تجارت و IT به همراه دارد به شرح زیر است.

برخی از ویژگی های برجسته آژر بطور خلاصه عبارتند از:

جهانی: با هشت مرکز داده در سرتاسر دنیا و یک شبکه ارائه محتویات سراسری، امکان ایجاد اپلیکیشن هایی که حتی قادر به ارائه بهترین خدمات به دورافتاده ترین مناطق هستند، میسر می شود
دسترسی دائمی: ویندوز آژر از مدل استقراری پشتیبانی می کند که کاربران را قادر می سازد تا اپلیکیشن هایشان را بدون زمان ازکارافتادگی، ارتقاء دهند.
سلف سرویس: بستر سلف سرویس اتوماتیک که امکان فراهم آوردن منابع را در ظرف مدت چند دقیقه مهیا می کند.
منابع الاستیک: امکان مقیاس پذیر کردن منابع سازمانی با استناد به نیازمندی ها و محدود بودن پرداخت ها به پرداخت برای منابعی که اپلیکیشن ها از آنها استفاده می کنند
داده ها: می توان داده ها را با استفاده از پایگاه داده های رابطه ای، NoSQL، و همچنین انبار BLOB ساختارنیافته ذخیره سازی نمود.
زبان های چندگانه: ویندوز آژر اجازه به کارگیری هر زبان، چهارچوب و یا Code Editor از قبیل NET، PHP، Java، Node.js، Python. و Ruby را برای ایجاد اپلیکیشن ها می دهد.
پروتکل های باز: قابلیت ها و خدمات ویندوز آژر با استفاده از پروتکل های باز REST قابل به کارگیری اند.
اپلیکیشن های قدرتمند: ویندوز آژر مجموعه قدرتمندی از اپلکیشن ها شامل کیت های توسعه نرم افزار، Caching، Messagin و Identifying را برای کاربران فراهم می آورد.

یک دیدگاه بگذارید