پرش لینک ها

سیستم LMS یا مدیریت آموزش الکترونیکی چیست؟

سامانه مدیریت آموزش الکترونیکی یا سیستم LMS (ال ام اس) یک برنامه‌ی نرم‌افزاری یا یک فناوری تحت وب است. این سیستم آموزش مجازی به منظور برنامه‌ریزی، اجرا و ارزشیابی از یک فرآیند آموزش بخصوص مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این سامانه برای آموزش مجازی استفاده می‌شود و رایج‌ترین شکل آن از دو عامل تشکیل شده است: یک سرور که عملکردهای اساسی را اجرا می‌کند و یک رابط کاربری که مدرسان، دانش‌آموزان و مدیران آن را می‌چرخانند.

معمولا یک نرم افزار LMS به مدرس امکان تولید و ارائه‌ی محتوا، نظارت بر مشارکت دانش‌آموز و ارزشیابی از عملکرد دانش‌آموز را می‌دهد. سیستم مدیریت آموزش مجازی ممکن است همچنین به دانش‌آموزان این توانایی را بدهد که از امکانات ارتباط دوطرفه مانند گفت‌وگو‌های رشته‌ای، کنفرانس ویدئویی و انجمن‌های بحث و تبادل نظر استفاده کنند.

کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، ادارات دولتی ملی، دولت‌های منطقه‌ای، مؤسسات آموزشی سنتی و مؤسسات آنلاین مبتنی بر آموزش مجازی، به وفور از سامانه‌های مدیریت آموزش الکترونیکی استفاده می‌کنند. این سامانه‌ها می‌توانند موجب بهبود شیوه‌های آموزش سنتی و صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌ی سازمان‌ها شوند. یک سیستم کارآمد به مدرسان و مدیران این امکان را می‌دهد که به خوبی مواردی مانند ثبت‌نام کاربر، محتوا، تقویم‌ها، دسترسی کاربران، ارتباطات، گواهینامه‌ها و اطلاعیه‌ها را مدیریت کنند.

سیستم مدیریت آموزش یا LMS

کاربرد سیستم LMS چیست؟

سیستم مدیریت آموزش الکترونیکی برای انواع سازمان‌ها از جمله مؤسسات و شرکت‌های آموزش عالی سودمند هستند.  کاربرد اصلی سیستم LMS ، «مدیریت دانش» است. مدیریت دانش به گردآوری، سازماندهی، به اشتراک گذاری و تحلیل دانش یک سازمان از نظر منابع، اسناد و مهارت‌های افراد اشاره دارد. اما نقش بخصوص سیستم مدیریت آموزش، بسته به استراتژی آموزشی و اهداف یک سازمان متفاوت است.

بعضی از معروف‌ترین سیستم‌های مدیریت آموزش الکترونیکی که توسط مؤسسات آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از: Moodle، Blackbaord Learn و Schoology. سیستم‌های مدیریت آموزش تجاری معروف عبارتند از:Adobe Captivate Prime، Docebo LMS، TalentLMS، iSpring Learn و eFront.

آموزش کارمندان و آشناسازی یکی از مهمترین موارد استفاده از سامانه‌های مدیریت آموزش در محیط شرکت‌هاست. در این حالت با فراهم آوردن فرصت‌هایی برای دسترسی به مواد آموزشی در دستگاه‌های مختلف، از سامانه‌ی مدیریت آموزش الکترونیکی برای کمک به آموزش کارمندان جدید استفاده می‌شود. می‌توان کارمندان جدید را وقتی اطلاعات و بازخوردهای خودشان را به سامانه اضافه می‌کنند شناسایی کرد که در مقابل به کارفرمایان کمک می‌کند از میزان اثربخشی دوره‌ی آموزشی مطلع شوند و قسمت‌هایی را که کارمندان جدید در آن‌ها به کمک بیشتری نیاز دارند شناسایی کنند.

از سامانه‌های مدیریت آموزش مجازی می‌توان برای تحقق اهداف آموزش تجاری وسیع هم استفاده کرد. این امر شامل آموزش به مشتریان، شرکای تجاری و اعضای شرکت می‌شود. در شرکت‌های نرم‌افزاری و فناوری که کاربران نیاز دارند قبل از استفاده از یک محصول جدید، نحوه‌ی کار با یک سامانه را یاد بگیرند، آموزش به مشتریان امری متداول است. آموزش مستمر به مشتری همچنین موجب بهبود تجربه‌ی مشتری و افزایش وفاداری به برند می‌شود.

یکی دیگر از کاربردهای رایج سامانه‌‌های مدیریت آموزش‌ در محیط‌های شرکتی، استفاده از آن‌ها برای پیشرفت کارمندان و حفظ آن‌هاست. می‌توان با استفاده از سیستم مدیریت آموزش مجازی، دوره‌های آموزشی ضروری را به کارمندان فعلی اختصاص داد تا اطمینان حاصل شود که آن‌ها مهارت‌های شغلی مؤثر را در خود پرورش می‌دهند، از تغییر محصولات شرکت اطلاع دارند و از دانش مرتبط با شغل خود برخوردار هستند، که از طریق آموزش محصولات جدید و آموزش قوانین و مقررات شرکت محقق می‌شود.