پرش لینک ها

مقایسه Dynamics 365 Business Central و SAP S/4 HANA

در این گزارش سعی داریم به برخی از ویژگی های برجسته که می تواند بنا به اقتضا و شرایط کسب و کار و محیط آن به منزله مزیت رقابتی برای ERP Dynamics 365 Bussines Central بیان شود، بپردازیم و در ادامه مقایسه ای بی‌طرفانه اما مبتنی بر مستندات قابل ارائه را با مهم ترین و شاید تنها گزینه ممکن دیگر  ERP استاندارد در این ایران یعنی SAP ارائه نماییم.

Dynamics NAV پرفروش ترین ERP مایکروسافت بوده که با بیشترین استقبال سازمان ها و کسب و کارها مواجه شده و توانسته در خصوص تعداد پیاده سازی موفق و تعداد کاربر فعال رکوردهای بی نظیری را از خود به جای بگذارد، از مهم ترین عوامل این موفقیت می توان به این موارد اشاره نمود:

لیست مقایسه نرم افزارهای ERP

  1. سرعت و سهولت پیاده سازی در مقایسه با سایر راهکارها –  متدولوژی Rapid-Start
  2. انعطاف پذیری توسعه و سفارشی سازی در عین داشتن ساختاری Robust و زیرساختی استاندارد بر اساس همه Best-Practice های فرآیندهای اصلی کسب و کار
  3. سرمایه گذاری عظیم مایکروسافت در حوزه ارتقاء و بروزآوری این ERP در سطح Feature و Functionality، این تنها ERP و نرم افزار سازمانی بودکه مایکروسافت مرتبا از سال 2015 ورژن های جدیدی برای آن ارائه نمود:
    • Dynamics NAV 2015
    • Dynamics NAV 2016
    • Dynamics NAV 2017
    • Dynamics NAV 2018
    • و اما (Dynamics 365 Bussines Central (NAV 2019  برای همیشه !
  4. اتخاذ استراتژی On-going مایکروسافت از نسخه 2019 بعد روی ERP Dynamics 365 Bussines Central، این بدان معناست که در صورت انتخاب این راهکار به عنوان زیرساخت فرآیندهای اصلی کسب و کار سازمان شما به لحاظ تکنولوژیکی همواره روی لبه بروزرسانی های مایکروسافت حرکت خواهد نمود و از هرگونه نصب و بروزرسانی جدید بی نیاز است زیرا مایکروسافت همچون Windows 10 نسخه جدیدتری را ارائه نخواهد کرد و تنها اقدام به ارائه پچ های بروزرسانی و Feature Pack ها به صورت دوره ای خواهد نمود. به همین دلیل پر بیراه نیست اگر ادعا کنیم ERP Dynamics 365 Bussines Central می تواند آخرین نرم افزاری باشید که سازمان شما بدان نیاز پیدا خواهد نمود.
    مقایسه ERP مایکروسافت و SAP
  5. یکی دیگر از مهم ترین مزایای رقابتی این ERP در مقایسه با رقبا سادگی توسعه و سفارشی سازی و بومی سازی متناسب با شرایط کسب و کار و سایر شرایط محیطی هر مجموعه است بطوریکه 3500 پارتنر مایکروسافت این خدمات را در مناطق مختلف جهان ارائه می دهند و تا کنون بیش از 400 Configuration Pack به عنوان Add-on توسط این پارتنر ها ویژه کسب و کارها با تنوع و تعدد کاری مختلف ، تولید و ارائه شده و این خود نشان دهنده انعطاف پذیری این راهکار  و امکان تطابق با شرایط ویژه کسب و کار شما به عنوان یک ERP استاندارد بین المللی است.
  6. یکپارچگی با سایر پلتفرم های سازمانی مایکروسافت نیز، خود عاملی مهم و استراتژیک در تصمیم گیری و انتخاب این ERP می تواند باشد که طبعا هم به لحاظ هزینه های پنهان آتی در خصوص یکپارچگی برای IT سازمان و هم از منظر سهولت و سادگی این مهم، حائز اهمیت فراوان می باشد.
    قابلیت های Business Central
همچنین بخوانید:  راهنمای جامع:پیاده سازی سیستم ERP

یکپارچگی ERP Dynamics 365 Bussines Central با همه پلتفرم های مایکروسافتی از جمله :

  • Power BI
  • MS Dynamics 365 for Sales – Dynamics CRM
  • Outlook
  • SharePoint و … به خوبی و به صورت پیش فرض قابل یکپارچه سازی است.

ضمنا تجربیات متعدد و تکرار شده جهانی و بومی (توسط تیم سامیکس ) در خصوص یکپارچگی این پلتفرم با راهکارهای فروش آنلاین eCommerce همچون

  • Magento
  • WooCommerce
  • NopCommerce و …

نیز قابل ارائه و در دسترس می باشد.

یکپارچگی Business Central

برخی دیگر از مزایای تکنولوژیکی آخرین نسخه Dynamics NAV 2019

  • قابلیت برنامه نویسی و توسعه با زبان C#
  • اپلیکیشن موبایل کاملا یکپارچه با هسته نرم افزار
  • راه های دسترسی تحت وب ، کلاینت سروری و اپ موبایل و تبلت
  • پیاده سازی در ساختاری های هلدینگی، چند شرکتی و ارائه گزارشات مالی تلفیقی
  • چند ارزی و چند زبانی
  • پشتیبانی از استاندارد مالی جهانی IFRS
  • ارائه خروجی Xbrl از گزارشات مالی
  • ….

مقایسه میان SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365

در سال­های گذشته، اغلب  سازمان ها در فرآیندهای انتخاب سیستم ERP خود بر SAP یا اوراکل تمرکز داشته­‌اند. اخیراً اما این انتخاب بیشتر از میان سه گزینه‌­ی SAP S/4 HANA، Oracle Cloud ERP و Microsoft Dynamics 365 صورت می­گیرد، که سه شرکت پیشرو در این صنعت هستند.

با توجه به اینکه به تازگی شرکت­‌های بیشتری به مقایسه میان SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365 دست می­زنند. این مقایسه چندان غیرمعمول نیست، هرچند می­توان ادعا کرد این دو محصول کاملاً با هم متفاوتند. بنابراین جالب است که می­بینیم شرکت­ها عمدتاً لیست مقایسه­‌ی خود را محدود به این دو راهکار می­کنند.

رویکرد دو لایه: چگونه SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365 می­توانند در یک سازمان همزیستی داشته باشند.

حتی در بسیاری از موارد سازمان­‌های جهانی بزرگی را شاهدیم که از SAP S/4 HANA استفاده می­‌کنند. با این حال، برخی از زیرمجموعه‌­های این شرکت­ها – که بسیاری از آنها در راستای استراتژی رشد شرکت مادر خریداری شده‌­اند – با این گزینه­‌ها روبرو می­‌شوند که یا الزاماً باید با سیستم SAP سازگار شده، و یا سرمایه­‌گذاری مجددی در زمینه‌­ی تحولات IT خود انجام دهند.

در این موارد، شرکت­‌های زیرمجموعه عمدتاً برای استفاده از سیستم­‌های سطح دومی همچون Epicor، Infor یا IFS بیش از حد بزرگ، و برای SAP S/4 HANA بیش از حد کوچکند. بدین ترتیب تنها گزینه‌­ی ممکن و مناسب، Microsoft Dynamics 365 خواهد بود. اما متأسفانه تصمیم­‌گیری بین SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365 بسیار دشوار است. این دشواری از جمله دلایلی است که تحولات IT و ERP را با مشکلات و نقص‌­های روزافزون روبرو می­‌سازد.

همچنین بخوانید:  تجربه پیاده سازی و استقرار ERP Business Central در صنعت طلا و جواهرسازی

بعنوان مثال، در چند نمونه واقعی که می توان به آن ها اشاره داشت یکی از آنها یک شرکت ارائه کننده­‌ی خدمات معدن کانادایی با اندازه­‌ی متوسط و متعلق به یک شرکت معدن اروپایی و چندین میلیارد دلاری بود. این شرکت با داشتن حدود 600 کارمند و درآمدی بالغ بر 300 میلیون دلار، نسبت به اینکه باید خود را با سیستم SAP S/4 HANA شرکت مادر سازگار کرده و یا از Microsoft Dynamics 365 استفاده نماید، اطمینان نداشت. در نهایت به آنها توصیه شد که  Microsoft Dynamics 365 را در شرکت خود نصب و راه‌­اندازی نمایند.

در موردی دیگر، یک شرکت تابعه و با اندازه­‌ی متوسط متعلق به شرکتی بسیار بزرگ و معروف در زمینه­‌ی تولید محصولات مصرفی در جهت تصمیم‌­گیری برای استقرار سیستم ERP SAP S/4 HANA و یا یافتن گزینه‌­ای جایگزین نیازمند مقایسه و بررسی جامعی میان انتخاب های پیش رو بود. طی این فرآیند، گزینه‌­های مختلفی مد نظر قرار گرفت، شامل مقایسه میان SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365. این مقایسه از طریق عواملی که در ادامه شرح داده خواهد شد، به انجام می­رسد.

انعطاف‌­پذیری یک عامل متمایز کننده­‌ی کلیدی در مقایسه میان SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365 است.

یکی از راه­‌های مقایسه­‌ی SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365، میزان انعطاف‌­پذیری این دو سیستم است که تفاوت زیادی بین آنها مشاهده می­شود. بعنوان یک قاعده­‌ی کلی، SAP S/4 HANA معمولاً برای سازمان­‌های بزرگتری که تلاش می­کنند عملیات خود را در راستای رشد جهانی استانداردسازی نمایند، مناسب خواهد بود. این سیستم بویژه هنگامی که فرآیندهای تجاری پیچیده بوده و نیازمند استانداردسازی باشد بسیار مفید است، اما وقتی پیچیدگی کمتر و سازمان­‌ها کوچکتر هستند، بیش از حدِ نیاز خواهد بود.

از سوی دیگر Microsoft Dynamics علاوه بر ارائه امکان اول در خصوص استاندارد سازی جهانی، برای سازمان­‌های که برای انعطاف‌­پذیری فرآیندهای کسب و کار ارزش بیشتری قائلند تا استانداردسازی، مناسب‌­تر خواهد بود. اعمال تغییرات با این نرم‌­افزار (بدون نیاز به شخصی‌­سازی) در راستای رفع نیازهای کسب و کار ساده­‌تر خواهد بود.

باز بودن طراحی می­تواند از دیگر مسائل متمایز کننده در مقایسه میان SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365 باشد.

بطور کلی مایکروسافت معماری بازتری دارد که ارتباط با آن را ساده‌­تر می­کند. از سوی دیگر، SAP عموماً از معماری بسته­‌تری استفاده می­کند و این مسئله سبب دشوارتر شدن ارتباط با آن می­شود. این مسئله می­تواند یک عامل متمایز کننده­ی‌ مهم باشد، بویژه اگر سیستم­‌هایی قدیمی داشته باشید که یکپارچه کردن آنها در راستای تحول IT سازمان اهمیت بسزایی داشته باشد.

همچنین بخوانید:  نقش فرهنگ سازمانی در پذیرش نرم افزار و تحقق تحول دیجیتال

از سوی دیگر، SAP S/4 HANA از قابلیت­‌های عملیاتی گسترده‌­تر و قدرتمندتری برخوردار است – و بدین ترتیب احتمال کمتری دارد که بتوانید سیستم­‌های قدیمی خود را با آن مرتبط سازید. اما وقتی بخواهید این کار را انجام دهید، این مسئله دشوار و پیچیده خواهد بود. البته اگر سیستم­‌های قدیمی شما از فناوری SAP استفاده می­کنند، مثلاً سیستم­هایی مثل SAP ECC یا R/3 مشکل چندانی در این راستا وجود نخواهد داشت.

مقیاس­‌پذیری و استانداردسازی: مقایسه بین SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365 به چه شکل انجام می­‌شود؟

شرکت­‌های بزرگتر در فرآیندهای کسب و کار خود توانایی بیشتری برای مقیاس­‌پذیری و استانداردسازی دارند. سیستم­‌هایی همچون Microsoft Dynamics 365 و سایر نرم­افزارهای پیشرو در حوزه­‌ی ERP قادرند حجم زیادی از مبادلات مورد نیاز سازمان­‌های بزرگ را به خوبی برآورده کنند، اما در عین حال اینگونه سازمان‌­ها به قابلیت­های عملیاتی گسترده­‌تر و مستحکم­‌تری نیاز دارند که خوشبختانه امکان پشتیبانی از آنها از سوی سیستمی همچون Microsoft Dynamics 365 وجود دارد. این عامل می­تواند عاملی تعیین کننده در اجرای موفق SAP S/4 HANA و یا پیاده­‌سازی موفق Microsoft Dynamics 365 باشد.

اهمیت سازگاری فرهنگی

در بسیاری از مقایسه­‌های انجام شده  میان SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365، مسائل فرهنگی در اولویت قرار داده می­شود. یکی از این محصول­ها برای شرکت­های بزرگ و پیچیده ساخته شده و نیازمند مقیاس­‌پذیری و رها کردن برخی جنبه‌­های انعطاف­‌پذیری است (SAP S/4 HANA)، و سیستم دیگر منعطف‌­تر و چابک­تر بوده، پس مهم است که بتوانید میان فرهنگی که تمایل به ایجاد آن دارید، با فرهنگی که هریک از سیستم­‌ها می­توانند در رسیدن به آن شما را یاری کنند مقایسه­‌ی مناسبی انجام دهید.

سایر ملاحظات در مقایسه میان SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365

چندین عامل دیگر نیز وجود دارد که می­توان از آنها در جهت ارزیابی و مقایسه میان SAP S/4 HANA و Microsoft Dynamics 365  استفاده کرد. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • تناسب عملکردی با فرآیندی اصلی کسب و کار
  • سازگاری با اهداف و استراتژی­های بلندمدت کسب و کار
  • شایستگی‌­های داخلی در جهت پشتیبانی از سیستم
  • تجربیات کاربران و رابط کاربری
  • ملاحظات مربوط به مدیریت تغییر سازمانی
  • بلوغ نسبی در زمینه­‌ی امکان ارزیابی این راهکارها

هیچ‌­یک از این محصولات کامل نیستند و مشتریان متفاوت در هنگام مقایسه­‌ی آنها به نتایج متفاوتی می­رسند. هر دو سیستم مزایا و معایب خود را به همراه دارند. اما به هر حال، رسیدن به پاسخ مناسب، برای سازمان شما اهمیت زیادی خواهد داشت.

یک دیدگاه بگذارید