پرش لینک ها

راهنمای انتخاب سیستم مدیریت آموزش

سامانه‌های مدیریت آموزش شرکتی در برابر سامانه‌های دانشگاهی

سامانه‌های مدیریت آموزش شرکتی و دانشگاهی هر دو دسترسی آنلاین به مواد آموزش را می‌دهند و جنبه‌های مختلف روندهای آموزشی را خودکار انجام می‌دهند، اما تفاوت‌هایی با هم دارند.

اهداف آموزش

هدف از آموزش دانشگاهی، تربیت دانشجویان خوبی است که دانش عمیقی از مطالب داشته باشند و برای آموزش بیشتر تلاش کنند. در اینجا دانش تئوری هدف نهایی است. آموزش‌های شرکتی، به آموزش‌های مرتبط با کاربردهای عملی تأکید دارند، و یکی از اهداف اصلی آن‌ها بازگشت سرمایه است.

زمان دوره

محدودیت زمانی آموزش نیروهای کار بیشتر است، بنابرین سامانه‌های مدیریت آموزش شرکتی باید انعطاف‌پذیر باشند تا با همه‌ی چارچوب‌های زمانی و نیازهای تجاری جور در بیایند. نیم‌سال، ثلث سال و ربع سال، این چارچوب‌های زمانی مخصوص مؤسسات آموزشی است. برای آن‌ها سامانه‌ی مدیریت آموزش باید برای تعطیلات، تاریخ امتحانات و زنگ‌های کلاسی جدول زمان‌بندی داشته باشد.

گواهینامه‌ها در برابر نمرات

در یک بستر آموزش شرکتی، پیگیری و تمام کردن دوره‌های آموزشی در قالب صدور گواهینامه صورت می‌گیرد. در یک سامانه‌ی مدیریت آموزش دانشگاهی، معمولا پیشرفت فراگیران از طریق سیستم نمره‌دهی دنبال می‌شود. این سامانه‌ها برای حضور و غیاب، نظارت بر نتایج تکالیف و نگهداری از سایر اطلاعات هر دانش‌آموز در فهرست کلاس، یک دفتر ثبت نمرات در اختیار می‌گذارند.

ابزارهای آموزش اجتماعی

کارکردهای دیگری که معمولا در یک بستر آموزش دانشگاهی وجود دارد، قابلیت ایجاد گروه‌های دانش‌آموزی برای پروژه‌های کلاسی و جلسات کارگاهی، انجمن‌های بحث و تبادل نظر و یک ابزار کنفرانس مجازی درون خود سامانه است.

به روزرسانی‌های محتوا

محتوای مورد نیاز دانش‌آموزان مبتنی بر رشته‌های علمی و علوم انسانی است. به همین دلیل لازم نیست یک سامانه‌ی مدیریت آموزش تحصیلی به طور مرتب به‌روزرسانی شود. اما از آن جایی که بازار مدام در حال تغییر است، یک سامانه‌ی مدیریت آموزش شرکتی باید این توانایی را داشته باشد که به سرعت و به آسانی دوره‌های آموزشی را به‌روزرسانی کند.

رایگان در برابر تجاری

این یکی از اولین چالش‌هایی است که شرکت‌ها موقع انتخاب یک سامانه‌ی مدیریت آموزش با آن مواجه می‌شوند: انتخاب بین یک سامانه‌ی رایگان و متن‌باز یا یک بستر تجاری و پولی. در واقع، این تصور اشتباه وجود دارد که همه‌ی سامانه‌های مدیریت آموزش متن‌باز رایگان هستند. شاید دریافت مجوز استفاده از سامانه شهریه نخواهد، اما احتمال دارد بیشتر از یک سامانه‌ی مدیریت آموزش تجاری پول خرج بستر متن‌باز خود کنید، چرا که ممکن است لازم شود یک سرور و یک معماری میزبانی راه‌اندازی کنید، امکاناتی را که در یک سامانه‌ی مدیریت آموزش رایج هستند به دلخواه خود تغییر دهید، برندسازی سایت را تنظیم کنید و به طور مرتب سامانه را به‌روزرسانی کنید. علاوه بر این، اگر در تیم شما یک شخص با استعداد فنی وجود نداشته باشد که سامانه را برای شرکت شما خوب تنظیم کند، احتمالا پروژه‌ی آموزش الکترونیکی شما شکست خواهد خورد.

همچنین بخوانید:  ERP های داخلی یا خارجی؟ کدامیک برای سازمان شما مناسب تر است؟

راه‌حل ایده‌آل برای کاربرانی که پیش‌زمینه‌ای در دانش فناوری اطلاعات ندارند، استفاده از یک نرم‌افزار تجاری است. راه‌اندازی و استفاده از این سامانه‌ها معمولا بسیار آسان‌تر است، این سامانه‌ها خدمات پشتیبانی فنی ارائه می‌دهند و به مخارج اضافی نیاز ندارند.

سامانه‌ی مدیریت آموزش نرم‌افزار به عنوان سرویس / مبتنی بر فضای ابری در برابر سامانه‌ی مدیریت آموزش میزبانی شده در محل

می‌توانید یک سامانه‌ی مدیریت آموزش نرم‌افزار به عنوان سرویس انتخاب کنید یا اطلاعات را روی سرورهای شخصی شرکت ذخیره کنید. اگر تصمیم بگیرید خودتان از سامانه میزبانی کنید، در آن صورت مسئولیت مشخصات، زمان آماده به کار و امنیت سرور کاملا برعهده‌ی خود شماست.

در صورت انتخاب یک سامانه از نوع نرم‌افزار به عنوان سرویس، فروشنده‌ی سامانه‌ی مدیریت آموزش به بار سرور، کپی گرفتن از اطلاعات و تمام موارد مربوط به ذخیره‌سازی اطلاعات دوره‌ی آموزشی شما رسیدگی می‌کند. اگر برای مدیریت سامانه و رسیدگی به امور پشتیبانی، سفارشی‌سازی و مسائل مقیاس‌پذیری کارمندی ندارید که در فناوری اطلاعات سررشته داشته باشد، این بهترین گزینه برای شماست. به جای این که وقت خود را صرف اداره کردن سامانه‌ی مدیریت آموزش کنید، می‌توانید روی تولید محتوای آموزش تمرکز کنید.

بعضی از شرکت‌ها به دلیل نگرانی‌های امنیت اطلاعات از سامانه‌های مدیریت آموزش مبتنی بر فضای ابری اجتناب می‌کنند. به باور آن‌ها اطلاعاتی که روی یک سرور دور از دسترس ذخیره می‌شوند، ممکن است به دست افراد غیرمجاز بیفتند. با این وجود راه‌های مختلفی برای حفاظت از اطلاعات شما وجود دارد. برای مثال، مطمئن شوید فروشنده‌ی سامانه‌ی مدیریت آموزش از پروتکل‌های رمزگذاری مؤثر برخوردار است و از اطلاعات شما نسخه‌ی پشتیبان تهیه می‌کند.

همچنین بخوانید:  چگونه هوش مصنوعی مولد می تواند آینده بازار کار را متحول کند: آشنایی با Microsoft 365 Copilot

e learning system

سامانه‌های مدیریت آموزش که محتوا تولید می‌کنند در مقابل سامانه‌های مدیریت آموزش که قادر به تولید محتوا نیستند

به بیان دقیق‌تر، سامانه‌ی مدیریت آموزش ابزاری است که به شما فقط امکان توزیع محتوای از قبل آماده شده را می‌دهد. سامانه‌ای که علاوه بر این کار قابلیت تولید محتوا داشته باشد، «سامانه‌ی مدیریت محتوای آموزش» (ال سی ام اس) نامیده می‌شود.

هر کدام از این دو سامانه مزیتی دارد که مستلزم دقت بسیار است. یک سامانه‌ی مدیریت محتوای آموزش، برای ساخت و مدیریت محتوای آموزش الکترونیکی امکانات بیشتری دارد، درحالیکه سامانه‌ی مدیریت آموزش بر مدیریت کاربر تمرکز می‌کند و تجربه‌های آموزش بسیار مختلفی در اختیار می‌گذارد. برای مثال، این سامانه‌ها مدیریت شکل‌های سنتی‌تر آموزش، مانند زمان‌بندی برای آموزش چهره به چهره را برای شما امکان‌پذیر می‌کنند.

اگر قصد دارید خودتان دوره‌های آموزشی بسازید، می‌توانید هر یک از این دو گزینه را انتخاب کنید. یا یک سامانه‌ی مدیریت محتوای آموزش بخرید، یا یک سامانه‌ی مدیریت آموزش خریداری کنید و جداگانه یک ابزار برای تألیف محتوا بخرید.

اما ممکن است اینجا با دو مشکل مواجه شوید:

  1. ابزارهای ویرایش دوره‌ی آموزشی موجود در خود سامانه کارایی محدود دارند. بنابرین فقط می‌توانید دوره‌ها یا آزمون‌های ساده با آن‌ها ایجاد کنید.
  2. همه‌ی سامانه‌ها و ابزارهای تألیف محتوا با هم سازگار نیستند. برای مثال شاید بارگذاری دوره‌های آموزشی روی سامانه یا پیگیری پیشرفت فراگیران دشوار باشد.

اگر می‌خواهید از مشکلات سازگاری جلوگیری کنید و دوره‌های آموزشی تعاملی زیبا بسازید، یک سامانه‌ی مدیریت آموزش انتخاب کنید که یک ابزار تألیف محتوا همراه آن باشد. برای مثال، سامانه‌ی مدیریت آموزش iSpring Learn کاملا با iSpring Suite ترکیب شده است. ادغام این دو به شما امکان می‌دهد دوره‌های آموزشی با ظاهر حرفه‌ای بسازید، به راحتی آن‌ها را روی بستر بارگذاری کنید و از قابلیت‌های پیشرفته‌ی گزارش‌گیری موجود در آن بهره‌مند شوید.

همچنین بخوانید:  مقایسه SAP و مایکروسافت بر اساس گزارش موسسه پانوراما 2023

یک سامانه‌ی مدیریت آموزش چه مزایایی دارد؟

استفاده از یک سامانه‌ی مدیریت آموزش هم برای کسب و کارها و هم برای فراگیران مزایای واضح زیادی دارد:

مهم‌ترین مزایای استفاده از یک سامانه‌ی مدیریت آموزش
برای کسب و کارها برای فراگیران
کاهش هزینه‌های آموزش دسترسی نامحدود به محتوای آموزش از هر جا و در هر زمان
کاهش زمان آموزش و آشناسازی آگاهی از آموزش‌های لازم
حفظ استانداردهای یکپارچه‌ی کاری در بین شرکا و شرکت‌های وابسته توجه و اشتیاق بیشتر به آموزش
ایجاد برنامه‌های آموزش انفرادی بهبود عملکرد شغلی
اندازه‌گیری میزان اثربخشی آموزش ماندگاری بیشتر دانش در حافظه

اگر حداقل تعدادی از این مزایا با اهداف آموزشی شما مطابقت دارد، سامانه‌ی مدیریت آموزش دقیقا همان چیزی است که به آن نیاز دارید.

چه کسانی از سامانه‌های مدیریت آموزش استفاده می‌کنند؟

شرکت‌های بزرگ

شرکت‌های بزرگ باید به طور مستمر صدها یا حتی هزاران کارمند مشغول در شرکت‌های وابسته‌ی مختلف را آموزش دهند. بسیاری از این شرکت‌ها از بسترهای آموزش استفاده می‌کنند تا دلال‌ها، فرانشیزها و سایر کانال‌های فروش را از محصولات عرضه‌شده، قوانین و مقررات لازم و غیره مطلع نگه دارند.

کسب و کارهای کوچک و متوسط

فکر می‌کنید سامانه‌ی مدیریت آموزش فقط مناسب شرکت های بزرگ است؟ امروزه حتی یک شرکت کوچک هم می‌تواند به منظور آموزش کارمندان خود و پیشرفت مهارت‌های آن‌ها، با منابع انسانی و هزینه‌های آموزشی کمتر آموزش الکترونیکی اجرا کند. این شرکت‌ها کارمندان خود را با فناوری توانمند می‌کنند تا از این طریق رشد کسب و کار خود را اندازه گرفته و خود را با بازاری که دائما در حال تغییر است وفق دهند.

از جمله افراد دیگری که از سامانه‌های مدیریت آموزش استفاده می‌کنند می‌توان به سازمان‌های غیرانتفاعی، ادارات دولتی و مؤسسات آموزشی اشاره کرد.

یک دیدگاه بگذارید