پرش لینک ها

بهترین ERP های سال 2023 طبق نظر مشاورین Forbes

سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) به شرکت ها در انواع صنایع کمک می کند تا عملکردها و فرآیندهای تجاری ضروری خود را در یک سیستم مدیریت و یکپارچه کنند. قابلیت هایی مانند مدیریت مالی و حسابداری، مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، منابع انسانی (HR) و مدیریت زنجیره تامین، گردش کار را تسهیل می کند، ناکارآمدی ها را کاهش می دهد و بهره وری را افزایش می‌دهد. برای کمک به شما در انتخاب راه حل مناسب برای کسب و کارتان، متخصصین و مشاورین فوربس بهترین سیستم های ERP را در بازار امروز مورد بررسی قرار داده و رتبه بندی کرده اند که در ادامه مطلب مشاهده می کنید.

 

بهترین سیستم های ERP سال 2023

  • Microsoft Dynamics 365 Business Central: در مجموع بهترین گزینه.
  • Syspro: گزینه مناسب برای شرکت های توزیع
  • QT9: گزینه مناسب برای شرکت های تحقیقاتی و پژوهشی
  • Acumatica: گزینه مناسب برای راهکارهای نقش محور
  • Katana Manufacturing ERP: گزینه مناسب برای شرکت‌های تولیدی
  • Cougar Mountain Denali Summit: گزینه مناسب برای سازمان های غیرانتفاعی
  • AccountMate: گزینه مناسب برای مدیریت مالی

picture1

چرا می توانید به مشاور Forbes برای کسب و کار کوچک اعتماد کنید؟

تیم Forbes Advisor Small Business متعهد است که رتبه‌بندی‌ها و اطلاعات بی‌طرفانه را با استقلال کامل تحریریه به شما ارائه دهد. ما از داده‌های محصول، روش‌های استراتژیک و بینش‌های متخصصین برای تمام جنبه های محتوای خود استفاده می‌کنیم تا شما را در اتخاذ بهترین تصمیم‌ها برای توسعه تجاری کسب و کارتان راهنمایی کنیم.

ما شرکت های برتر در این فضا را تجزیه و تحلیل کردیم و آن را برای بررسی دقیق و رتبه بندی 16 راهکار برتر بر مبنای 25 معیار کلیدی، محدود کردیم. رتبه‌بندی‌های ما عواملی مانند قیمت‌گذاری شفاف، کارکنان، سازگاری با یکپارچه سازی با سیستم های طرف سوم، دسترسی به پشتیبانی مشتری و نظرات مشتریان را در نظر می‌گیرند. همه رتبه بندی ها فقط و صرفا توسط تیم تحریریه ما (فوربس) تعیین می‌شود.

در ادامه بررسی و رتبه بندی ERP های برتر در این رتبه بندی را مشاهده می کنید :

picture2

picture3

خلاصه: بهترین سیستم های ERP

 picryre4

سیستم ERP چیست؟

ERP مخفف “برنامه ریزی منابع سازمانی” است و فرآیند تجزیه و تحلیل عملکردهای تجاری برای افزایش کارایی و بهره وری را تسهیل می کند. شرکت‌ها مدت‌هاست که به دنبال ساده‌سازی فرآیندهای تجاری از طریق یکپارچگی داده‌های داخلی بوده‌اند. استفاده از نرم‌افزار متمرکز ERP انقلابی در راه تحقق این اهداف با یکپارچه‌سازی سیستم‌هایی که زمانی جدا از هم بودند، ایجاد کرده است. مثل همیشه، ERP یک رویکرد مبتنی بر داده برای تثبیت و بهبود عملکردهای تجاری باقی مانده است. با این حال، سیستم‌های مدرن درجه بیشتری از سادگی، سازماندهی و اتوماسیون را برای کارکنان و رهبران کسب‌وکار که مسئول عملیات روزانه هستند، فراهم می‌کنند.

در هسته هر سیستم ERP یک پایگاه داده مرکزی وجود دارد که توسط بسیاری از عناصر متفاوت در یک شرکت به اشتراک گذاشته شده است. به جای داشتن برنامه‌های جمع‌آوری و مدیریت داده‌ها به صورت جزیره‌ای برای هر بخش – یکی برای فروش، یکی برای مدیریت موجودی، دیگری برای تولید و غیره – یک سیستم ERP یک مرکز واحد برای همه آن فراهم می‌کند.

picture5

چه کسی از سیستم های ERP استفاده می کند؟

سیستم‌های ERP فقط برای شرکت‌های بزرگ نیستند، اگرچه برای سازمان‌های بزرگ و گسترده ضروری هستند. کسب و کارهای کوچک، از کسب و کارهای تولیدی، جمله فروشی یا خدماتی مستقل، ممکن است از نرم افزار ERP برای ارائه پشتیبانی خوب بهره بگیرند. هر کسب‌وکاری که برای جمع‌آوری دقیق داده‌ها تلاش می‌کند، می‌تواند از سیستم‌های EPR بهره‌مند شود، از جمله تمام مشاغلی که مایل به ردیابی فروش، موجودی و امور مالی هستند. ERP به ویژه در سازمان های تولیدی و مبتنی بر ساخت و تولید بسیار محبوب است، اما اکنون در حوزه های گسترده ای مانند مراقبت های بهداشتی و درمانی، تجارت الکترونیک و حتی سازمان های غیرانتفاعی هم استفاده می شود.

 

سیستم های ERP چگونه کار می کنند؟

با یک پایگاه داده تلفیقی به عنوان هسته و اساس آن، سیستم های ERP را می توان برای پیاده سازی انواع بی حد و حصری از عملکردهای مدیریتی و ردیابی عملیاتی استفاده کرد. هرچند انجام این کار همچنان به دانش فنی یک پارتنر ارائه دهنده سیستم ERP یا کارکنان داخلی با تجربه و متخصص نیاز دارد، اما برای شرکت در کل بسیار بسیار آسان تر از بهره گیری از سیستم های نرم افزاری جزیره ‌ای و قدیمی است.

کارمندان معمولاً از طریق یک داشبورد متمرکز متصل به پایگاه داده اصلی با یک سیستم ERP تعامل دارند. این امکان دسترسی به اطلاعات را بصورت برخط از بخش‌های مختلف شرکت و در هر زمان که لازم باشد، در اختیار کارمندان قرار می‌دهد. سیستم های ERP ممکن است اطلاعات را در پایگاه داده محلی یا در فضای ابری ذخیره و بهره برداری کنند.

مزایای سیستم های ERP

قابل توجه ترین مزایای سیستم های ERP عبارتند از:

  • بهره وری بیشتر: از آنجایی که یک سیستم ERP می تواند شما را قادر سازد تا عملکردها و فرآیندهای اصلی کسب و کار خود را ساده و خودکار کنید، کارمندان می توانند با منابع کمتر کارهای بیشتری انجام دهند.
  • گزارش دهی آسان: پلتفرم های ERP گزارش دهی را ساده می کنند تا بتوانید بر اساس بینش های مبتنی بر داده عمل کنید و عملکرد را در بصورت برخط بهبود بخشید. اگر می‌خواهید تصمیم‌های هوشمندانه و مبتنی بر داده‌ها بگیرید، گزارش‌دهی کلیدی است.
  • افزایش دقت: یکپارچگی تمام داده ها در چارچوب یک سیستم واحد، خطر خطاهای انسانی و سیستمی را کاهش می دهد و اختلافات در گزارش دهی بین بخشی را به حداقل می رساند.
  • انطباق آسان‌تر: سیستم‌های ERP می‌توانند وظایف نظارت بر انطباق مقررات داخلی و گزارش وضعیت انطباق را در بصورت برخط با دقت بالایی خودکار کنند. سیستم های ERP همچنین اجرای تغییرات را در هنگام ایجاد مقررات جدید یا بروزرسانی گزارش دهی را آسان تر می کند.
  • چابکی بهبود یافته: برای اینکه واقعاً در بین رقبا برجسته شوید، باید فرصت ها را به سرعت شناسایی کرده و به آنها عمل کنید. سیستم های ERP می توانند از طریق بهبود عملیات و دسترسی به داده های برخط به شما در انجام این کار کمک کنند.
  • تعامل بهتر بین بخش‌ها: از آنجایی که دپارتمان ها هنگام تعامل با یک سیستم ERP رابط های مشابهی را به اشتراک می گذارند و می توانند داده های یکدیگر را ببینند، یک گروه در ضمن حفظ سطوح دسترسی تعیین شده، هرگز نباید در مورد آنچه در طرف دیگر شرکت می گذرد کاملاً در بی اطلاعی باشد.
  • مقیاس پذیری و یکپارچگی: یکی از بهترین ویژگی های یک سیستم ERP این است که برای ساخته شدن و توسعه طراحی شده است. یک سیستم ERP نه تنها مشکل سازگاری و یکپارچگی را حل می کند، بلکه زیر سیستم های جدید را با پایگاه داده اصلی خود پشتیبانی می کند. علاوه بر این، می تواند چارچوبی برای گسترش دسترسی به نرم افزارهای جدید در سراسر یک شرکت را فراهم کند. سیستم‌های ERP در صورت لزوم با سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع مواد (MRP)، سیستم‌های پایانه فروش (POS)، سیستم‌های مدیریت زنجیره تامین (SCM) و سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) یکپارچه می‌شوند.

picture6

نحوه انتخاب بهترین سیستم ERP

هنگام ارزیابی یک سیستم ERP که برای سازمان شما بهترین گزینه است، قابلیت های کلیدی سیستم، هزینه ها، نسخه دمو و ملاحظات پیاده سازی را در نظر بگیرید:

قابلیت های کلیدی

  • یکپارچگی ها. به عنوان یک رابط یکپارچه، بهترین سیستم ERP برای شرکت شما باید داده‌های منابع انسانی، فناوری اطلاعات، حسابداری/مالی، CRM و هر مجموعه دیگری را که شرکت شما برای هماهنگ کردن گردش‌های کاری در این حوزه‌های کسب‌وکاری استفاده می‌کند، یکپارچه کند.
  • پایگاه داده مشترک. با بهره برداری از یک پایگاه داده مشترک، همه سیستم‌های نرم‌افزاری متصل در ERP داده‌های برخط را برای هر کاربر، بدون توجه به اینکه از کدام ماژول به آن داده‌ها دسترسی دارند، نشان می‌دهند.
  • اتوماسیون. با ایجاد جریان های کاری اتوماتیک که برای مثال شامل اموری از جنس منابع انسانی و حسابداری است، اتوماسیون‌ها به کارکنان این بخش‌ها کمک می‌کنند تا کارهای تکراری را سریع‌تر انجام دهند.
  • تجزیه و تحلیل و گزارش. یک ERP باید ابزارهای هوش تجاری عملی را بر روی داده ها و عوامل داخلی و خارجی ارائه دهد که بر کل کسب و کار تأثیر می گذارد.
  • امنیت. با توجه به گستردگی اطلاعاتی که در سیستم ERP شما در گردش است، باید داده های شما را ایمن نگه دارد. رمزگذاری داده ها، پشتیبان گیری خودکار، احراز هویت چند عاملی و نظارت بر سیستم چند نمونه از ویژگی ها و اقدامات امنیتی هستند.

 

انواع سیستم های ERP

  • زیرساخت محلی (On-premise). نرم افزار ERP داخلی بر روی رایانه ها و سرورهای دفاتر یا مکان های فیزیکی سازمان نصب می شود. تامین از طریق پرداخت هزینه یک لایسنس دائمی یکباره انجام می شود اما بسته به اندازه کسب و کار هزینه ها متفاوت خواهد بود. اگر سازمان شما با اطلاعات محرمانه سروکار دارد، این راه حل ایده آل است. نه تنها می توانید اطلاعات را در داخل سازمان خود نگه دارید، بلکه می توانید ماژول ها را مطابق با فرآیندهای تجاری منحصر به فرد خود سفارشی کنید.
  • زیرساخت مبتنی بر ابر. این نوع نرم افزار به جای یک سرور محلی، روی شبکه ای از سرورهای ابری می شود. یک ERP مبتنی بر ابر برای مدیریت سرورها نیازی به سخت افزار یا پرسنل تخصصی فناوری اطلاعات (IT) ندارد. علاوه بر این، مقرون به صرفه، نگهداری آسان‌تر و راه‌اندازی سریع‌تر از یک ERP داخلی است. علی‌رغم این مزایا، برخی از راه‌حل‌های مبتنی بر ابر، شخصی‌سازی و سفارشی‌سازی کمتری را نسبت به راه‌حل‌های On-premise ارائه می‌دهند و به جای مالکیت نرم افزار، تا زمانی که تجارت شما به آن وابسته است، باید به یک ارائه دهنده خدمات ابری اعتماد کنید.
  • ترکیبی. کسانی که به دنبال بهترین های هر دو دنیا هستند می توانند یک ERP هیبریدی را انتخاب کنند که ترکیبی از راه حل های ERP مبتنی بر ابر و On-premise را ارائه می دهد. این رویکرد اغلب شامل دو سطح است: یک سیستم ERP محلی برای عملکردهای شرکتی (سطح 1) و سیستم دیگری برای پشتیبانی از واحدها یا مکان های تجاری (سطح 2). ترکیب این دو سطح به کسب و کارها امکان کاهش هزینه ها و رفع نیازهای خاص را می دهد.

هزینه سیستم ERP

انتظار داشته باشید که تا 9000 دلار برای هر کاربر در ماه برای سیستم ERP خود هزینه کنید. هزینه کل سیستم ERP به طور متوسط از 1740 دلار در ماه برای مشاغل کوچک تا 9330 دلار در ماه برای شرکت های بزرگ متغیر است. این ارقام شامل هزینه‌های خاص هر کاربر یا هزینه اجرا، آموزش و نگهداری نمی‌شود.

عواملی که بر هزینه تأثیر می گذارند عبارتند از سفارشی سازی، تعداد کاربران و تعداد ماژول هایی که می خواهید در ERP بگنجانید. مدل‌های قیمت‌گذاری بسته به نوع سیستم ERP که در حال بررسی هستید، چه On-premise ، چه ابری یا ترکیبی متفاوت است. مدل‌های قیمت‌گذاری ممکن است مبتنی بر لایسنس (معمولی برای راه‌حل‌های داخلی)، هزینه‌های ثابت ماهانه یا سالانه، یا هزینه‌های ماهانه یا سالانه به ازای هر کاربر باشد. برخی از فروشندگان این هزینه ها را کنار هم می گذارند و هزینه ثابت ماهانه یا سالانه را با هزینه هر کاربر ترکیب می کنند.

از یک نسخه ی دمو نهایت استفاده را ببرید

قبل از یک نسخه آزمایشی، به نماینده فروشنده فرصت دهید تا با ارائه داده های نمونه همراه با تمام الزامات تجاری، به طور کامل آماده شود. نسخه ی دمو باید بر اساس نیازها و اهداف کسب و کار شما شخصی سازی شود، نه یک دموی نمایشی آماده. از قبل یک کارت امتیازی برای ارزیابی ERP تهیه کنید که از آن برای بررسی هر یک از برگزیدگان برتر بر اساس همان معیارهای کلیدی استفاده کنید. همچنین، بخواهید عملکردها و قابلیت‌های مورد نظر را در حین نمایش دمو مشاهده کنید.

ملاحظات پیاده سازی

قبل از انتخاب نهایی، زمان، هزینه و دامنه منابع لازم برای اجرای ERP را در نظر بگیرید. پیاده سازی یک ERP جدید می تواند شش ماه تا بیش از دو سال طول بکشد. علاوه بر این، آیا شما نیاز به استخدام یک مشاور پیاده سازی دارید یا فروشنده پشتیبانی پیاده سازی را ارائه می دهد؟ اگر بله، در چه مراحلی از اجرا و هزینه آن چقدر است؟ هزینه پیاده‌سازی نرم‌افزار ERP معمولاً دو برابر هزینه‌ی صرف نرم‌افزار است.

 

 

متدولوژی

برای تعیین بهترین سیستم های ERP در بازار، Forbes Advisor بیش از 20 ارائه دهنده پیشرو در این فضا را در نظر گرفت و آن را به 16 ارائه دهنده برتر محدود کرد. سپس اینها در پنج دسته اصلی برای مجموع 25 معیار مختلف تجزیه و تحلیل شدند. سپس هر یک از مقوله‌های کلی را بر اساس آنچه برای کسب‌وکارها اهمیت دارد، وزن دهی شد.

در اینجا معیارهایی است که ما برای ارزیابی سیستم های ERP برتر استفاده کردیم آمده است:

قیمت گذاری – 10%

بهترین سیستم های ERP مقرون به صرفه هستند و نسبت به قیمت، ارزش بالایی دارند. بنابراین، ما قیمت‌گذاری و همچنین طول قرارداد، مقیاس‌پذیری، و در دسترس بودن آزمایش‌های رایگان و ضمانت بازگشت پول را در نظر گرفتیم.

ویژگی های کلیدی – 30٪

ما بر ویژگی‌های کلیدی که برای کسب‌وکارهایی که به دنبال سیستم ERP هستند، تاکید کردیم. به عنوان مثال، ما در نظر گرفتیم که آیا سیستم ها برای دسترسی، ERP On-premise، مدیریت انبار، حسابداری، به روز رسانی برخط، گزارش و تجزیه و تحلیل و یکپارچه سازی نرم افزار، انعطاف پذیری، ارائه به صورت ابری و غیره مناسب هستند یا خیر.

ویژگی های منحصر به فرد – 20٪

علاوه بر ویژگی‌های کلیدی و ضروری، ما پیشنهادات منحصر به فرد هر یک از بهترین سیستم‌های ERP را نیز در نظر گرفتیم. این شامل عواملی مانند اتوماسیون، بودجه بندی و مدیریت مالی، ویژگی های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، پیش بینی، قابلیت های منابع انسانی، مدیریت زنجیره تامین و ویژگی هایی است که برای رفع نیازهای تولیدکنندگان طراحی شده اند.

رتبه‌بندی‌ و نظرات شرکت های طرف سوم – 10٪

برای درک عمیق‌تر از آنچه کاربران واقعی درباره سیستم‌ها فکر می‌کنند، به نظرات و رتبه‌بندی‌های کاربران شخص ثالث نگاه کردیم. این معیار میانگین رتبه‌بندی‌ها را در سایت‌های رتبه‌بندی متعدد در نظر می‌گیرد و تعداد زیادی از بررسی‌هایی را که هر ارائه‌دهنده دارد، برای اطمینان از اینکه رتبه بازتابی از پایگاه کاربر گسترده است، شامل می شود

امتیاز کارشناسی – 30٪

معیار نهایی ما تجربه و تخصص دست اول متخصصان فوربس را نیز در نظر می گیرد. این عوامل در معیارهای کیفی مانند ارزش نسبت به قیمت، سهولت استفاده، پشتیبانی از کیفیت و محبوبیت است.

یک دیدگاه بگذارید