پرش لینک ها

هوش تجاری: تفکری هوشمندانه در کسب و کار

داده های سازمان به یکی از دارایی های ارزشمند آنها مبدل شده است. استخراج ارزش از داده های سازمان امری نیست که بصورت خودکار انجام گیرد؛ داده بدون وجود تکنولوژی هایی که تبدیل آن به اطلاعات ارزشمند را میسر کند و آنها را در زمان مقتضی و به منظور اتخاذ تصمیمات بهینه در اختیار کارشناسان قرار دهد، فاقد ارزش خواهدبود. در سال 2013 موسسه فارستر به بررسی این موضوع پرداخت که چگونه دستیابی نوآوری در حوزه هوشمندی تجاری، تجزیه‌تحلیل و داده های بزرگ می تواند به مؤسسات در حصول موفقیت تجاری کمک کند. نتایج این بررسی، که در آن 330 تن از تصمیم گیران جهانی در حوزه هوش تجاری شرکت داشته اند، حاکی از آن است که بین موفقیت کلی سازمان و پذیرش نوآوری های حوزه BI همبستگی و رابطه قوی وجود دارد. نتایج این بررسی اطلاعات مفیدی درباره آنچه که شرکت های پیشتاز را، در حوزه بهره گیری از خدمات هوشمندی تجاری، از سایرین متمایز می کند و نیز گام هایی برای پیوستن سازمان ها به جرگه این پیشتازان، ارائه می کند.

تمایز رقابتی با ایجاد نوآوری در هوشمندی تجاری

تغییر و تحول مستمر ویژگی لاینفک بازاری است که در آن شرایط اقتصادی چالش برانگیز و تشدید فضای رقابتی، فشار وارد بر سازمان های پیشرو برای اتخاذ سیاست های مناسب کسب وکار را به نیازی ضروری مبدل می کند. تصمیم گیران در سطوح مختلف سازمان – چه در حوزه مدیریتی و چه در حوزه عملیاتی- نیازمند دستیابی به راهکارهایی برای تقویت عملکرد سازمان از طریق افزایش سودآوری، گسترش سهم بازار و پیشی گرفتن بر رقبا، هستند. برای پاسخگویی به نیازمندی هایی این چنینی کسب وکار، تنها دسترسی تصمیم گیران به داده ها کافی نیست بلکه باید راهکارهایی کارآمد برای استخراج و تجزیه تحلیل اطلاعات و شاخص های کلیدی عملکرد وجود داشته باشد. دسترسی قابل اطمینان و ایمن به داده های صحیح در زمان مقتضی و از جانب افراد متخصص، نیازمند توسعه استراتژی کارآمدی برای مدیریت اطلاعات سازمان است. به نقل از گزارشات مؤسسه فارستر، سازمانهایی که اهمیت و ارزش پنهان در داده های سازمانی شان را درک کرده اند:

از طیف گسترده ای از مزایای تجاری متنفع گشته اند: زمانی که از شرکت کنندگان درباره اینکه “چگونه سازمان شان از اطلاعات استفاده می کند؟” سوال شد، 75 درصد از آنها از اطلاعات به عنوان دارایی های استراتژیک نامبرده و 70 درصد از آنها از حصول به تصمیمات با اتکا به داده ها و اطلاعات خبر داده اند. بطور کلی، این سازمان ها از مزایای متعددی از قبیل اتخاذ تصمیمات آگاهانه در حوزه کسب وکار، نظارت مؤثرتر بر عملکرد فرآیندها و بهبود سطح رضایتمندی مشتریان سود برده اند.

نتایج و مزایای حاصل از به کارگیری خدمات BI را در عمل و بطور ملموس درک کرده اند: نتایج بررسی فارستر از وجود همبستگی بین سرمایه گذاری بر روی BI و رشد سالانه سازمان خبر می دهد. برای شرکت هایی که رویه به کارگیری خدمات BI و به دنبال آن تصمیم گیری مبتنی بر داده ها را در پیش گرفته اند، بهره وری و خروجی حاصل شده بین 5 تا 6 درصد از بهره وری موردانتظار ناشی از سایر سرمایه گذاری های در حوزه IT بیشتر بوده است.

توانسته اند اطلاعات را بطرزی کارآمد برای بهبود شیوه های پیشبرد و مدیریت کسب وکار و یافتن مدل های جدید کسب وکار به کارگیرند: با نهایت استفاده از ارزش داده ها، سازمان ها از اطلاعات برای توسعه هرچه بهتر محصولات، اتخاد راهکارهای بهینه بازاریابی و بهبود فرآیندها برای حصول قابلیت رقابتی بهره برده اند.

نقش تکنولوژی های نو در حصول ماکزیمم ارزش از خدمات BI

BI Tech.pngاین ابزارها با هدف کمک به سازمان ها در راستای نیل به اصل سازمانی مبتنی بر جداسازی آماده سازی داده از به کارگیری داده ها، طراحی شده اند. با توانمندسازی کارشناسان و متخصصان کسب وکار در تولید و تهیه گزارشات و دشبوردهای موردنیازشان، آنها از چرخه زمانبر درخواست از کارشناسان واحدهای هوش تجاری برای تولید گزارشات، رهایی می یابند. توانمندسازی هرچه بیشتر سازمان به خدمات BI سلف سرویس، خطاها و سوءبرداشت های احتمالی، که به هنگام انتقال نیازمندی ها بین کارشناسان واحد هوش تجاری و سایر افراد متقاضی خدمات BI رخ می دهد، را به میزان زیادی کاهش خواهدداد.

به کارگیری تکنیک های مرتبط با تجسم داده ها پیشینه تقریبا طولانی دارد. با این وجود، قدرتمندترین تصاویر نیز گاهی تنها قادر به بیان بخشی از، و نه تمام، آنچه که در عمل اتفاق افتاده، هستند. نیازمندی های گوناگون سازمان ها و تمایز در ماهیت و پیچیدگی داده های آنان، به کارگیری ابزارهای بصری گوناگون را ایجاب می کند. تمامی این نیازمندی ها با ظهور و توسعه روزافزون ابزارهای تجسم تعاملی جدید قابل پاسخگویی است.

توانایی پیش بینی آنچه که ممکن است یا می تواند در آینده رخ دهد، قابلیتی ضروری در محیط تجاری متغیر و رقابتی امروز تلقی می گردد. به عنوان مثال در حوزه خدمات تولیدوساخت، هزینه های ناشی از تعمیرات و نگهداری و از ازکارافتادگی تجهیزات، با پیش بینی زمان تخمینی خرابی تجهیزات قابل کاهش است. همچنین کارشناسان حوزه های مختلف می توانند با بهره گیری خدمات تجزیه تحلیل پیشگویانه اثربخشی کمپین های بازاریابی را به میزان زیادی بهبود و در عین حال نرخ ریزش مشتریان را کاهش دهند.

این حوزه از تکنولوژی های هوشمندی تجاری بیشترین اخبار و توجهات را در طی ماه های اخیر به خود اختصاص داده است. تکنیک های تجزیه تحلیل داده های بزرگ مواردی از قبیل پردازش های حجیم و موازی و تجزیه تحلیل داده های ساختارنیافته را شامل می شود. راهکارهای “داده های بزرگ” رفته رفته به جزء لاینفک حوزه هوشمندی تجاری مبدل خواهندشد.

این تکنولوژی ها به سازمان ها در تمرکز هرچه بیشتر بر روی منابع حیاتی سازمان، برخورداری از انعطاف پذیری و چابکی بیشتر در مواجه با نیازمندی های در حال تغییر کسب وکار و نیز کاهش میزان هزینه های سرمایه گذاری کمک شایانی می کند.

یک دیدگاه بگذارید