پرش لینک ها

نرخ بازگشت سرمایه در پروژه های پیاده سازی و استقرار ERP

سیستم ERP مورد استفاده شما در مدیریت کسب و کار باید برای سازمان شما پول‌ساز باشد.

سیستم ERP مورد استفاده بسیاری از سازمان‌ها احتمالا پول خیلی زیادی به همراه می‌آورد. اگر به طور مستدل قادر به تخمین درآمد سیستم ERP خود که هزینه‌ها را نیز به‌صورت بهینه پوشش دهد نیستید بهتر است جای دیگری برای سرمایه‌گذاری پیدا کنید. نرخ بازگشت سرمایه به سادگی بهترین راه برای اندازه‌گیری بازده پروژه ومقایسه آن با باقی سرمایه‌گذاری‌های بالقوه‌ست.اینطور که به نظر می‌رسد این نرخ با اضافه‌کردن بازده موردانتظار از سیستم ERP و پس از آن کم کردن هزینه‌های سیستم از آن محاسبه می‌شود. نتیجه نهایی را بر هزینه‌ی احتمالی تقسیم کنید و خارج قسمت نرخ بازگشت سرمایه سیستم شما خواهد بود. به طور کل هرچه بهره نهایی بزرگتر باشد، نرخ سرمایه‌گذاری میان انتخابهای مورد نظر بهتر است.

با این‌حال واقعیت این است که محاسبه نرخ بازگشت سرمایه و تحلیل نتایج نهایی فرآیندی پیچیده و مملو از چالش‌ها و ابهامات است. دلیل جمع‌آوری این راهنما نیز همین بوده است. هزینه‌هایی که باید به آنها توجه کنید، چگونگی پیش‌بینی دقیقتر بازده‌ها و نتیجه‌گیری نهایی برای ساخت یک طرح واقعی از نرخ بازگشت که از آن در اندازه گیری موفقیت سیستم خود استفاده کنید، را پوشش داده‌ایم.

نرخ بازگشت سرمایه انعطاف‌پذیر است

نرخ بازگشت می‌تواند یک سیستم اندازه‌گیری منعطف برای محاسبه موفقیت پروژه برنامه ریزی منابع سازمانی شما ارائه دهد. ازآنجا که افراد مختلف از نظامهای مختلف ممکن است به شیوه خودشان هزینه و بازده سیستم را تعریف کنند این ویژگی مزیتی در مقابل آنهاست.

این انعطاف‌پذیری ممکن است زیان‌آور نیز محسوب شود. نرخ بازگشت سرمایه‌ای که به شکلی خاص تعریف شده ممکن است در دپارتمانی دیگر با صورتی دیگر از هزینه‌ها وبازده‌ها قابل بکارگیری نباشد. اهمیت همگون نگه‌داشتن محاسبات غلوآمیز نیست.

همچنین بخوانید:  کارگاه آموزشی آنلاین و رایگان استفاده از هوش مصنوعی Microsoft Copilot در Excel, PowerBI, Sharepoint و Microsoft Dynamics

شایان ذکر است که زمان در نرخ بازگشت سرمایه فاکتور موثر محسوب نمی‌شود. دو سیستم ERP بالقوه را درنظر بگیرید، هریک با هزینه 75هزار دلار و بازده موردانتظار 100 هزاردلار. هردو مورد نرخ بازگشت سرمایه 33% را نمایش می‌دهند و بنظر می‌رسد هردو سیستم شایستگی یکسانی دارند. اگر کمی عمیقتر نگاه کنید ممکن است دریابیم که همه هزینه‌های یک پروژه فردا پرداخت می‌شوند و بازده آن تا سال دیگر به دست نمی‌آید. هزینه‌های پروژه دیگر اما در طول شش ماه آینده توزیع شده و بازده آن از ماه سوم آغاز شده و تا آخر سال به‌طور کامل به دست می‌آید. به وضوح انتخاب دوم سرمایه‌گذاری عاقلانه‌تری ‌ست.

در نظر گرفتن عنصر زمان در محاسبات نرخ بازگشت سرمایه

قادر هستیم با استفاده از دوره‌های بازپرداخت، که نشان می‌دهند چندماه برای تامین دوباره همه هزینه‌ها لازم است، یک عنصر زمانی به محاسبات نرخ بازگشت سیستم ERP خود اضافه کنیم. نوع پیچیده‌تری از محاسبات که از مقدار زمان استفاده می‌کند نرخ داخلی بازده (IRR)می‌باشد. هزینه‌های ماه بعد از هزینه‌های دوره‌های زمانی دورتر گران‌ترند. دست‌آوردهای سریعتر ارزشمندتر از دست‌آوردهای دیرهنگام‌ترند. مقادیر ارائه شده توسط نرخ داخلی بازده، در نرخ بازگشت سرمایه سیستم مهم است.

احتمال کمبود در آینده حین استفاده از نرخ بازگشت سرمایه خطر تلقی می‌شود. چقدر از هزینه‌های پروژه ERP خود مطمئنید؟ پاسخ این سوال به شدت به بودجه برنامه‌ریزی ERP و پیش‌بینی هزینه، و اینکه فروشندگان چقدر درمورد ساختار قیمت‌گذاری خود شفاف هستند بستگی دارد. همیشه به یاد داشته‌باشید که دقیقترین نرخهای بازگشت سرمایه تنها برآوردهایی هستند که به وسیله عوامل متعدد و خارج از کنترلی قابل تغییرند.

همچنین بخوانید:  استقرار و بهینه سازی Business Central برای شرکت‌های هلدینگ بین المللی

یک دیدگاه بگذارید